OPEL GRANDLAND

OPEL GRANDLAND

NİSSAN JUKE

Opel Grandland, ailenin amiral gemisi SUV modeli olarak Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. 2025 Ocak’ta ilk etapta 582 km menzilli elektrikli ve 48V yarı-hibrit versiyonla gelecek.

Grandland, Stellantis’in elektrikli araçlar için geliştirdiği STLA Medium platformu üstünde yükselen ilk Opel. Yeni platform birçok avantaj sağlıyor. Bir kere düz bir batarya paketine olanak sağlıyor. Ayrıca düz gövde altı tasarımı aracın altındaki hava akışını optimize ediyor. Kullanışlı ve geniş bir iç hacim sağlıyor.

Opel GrandlandBOYUTLAR ARTTI

Grandland yeni nesilde büyüdü. Uzunluğu 173 mm, yüksekliği 19 mm ve genişliği 64 mm arttı. Böylece 4.650 mm uzunluk, 1.905 mm genişlik ve1.660 mm yükseklikle daha olgun görünüyor. Ayrıca 2.784 mm aks mesafesi geniş bir iç mekan müjdeliyor.

Markanın cesur ve yalın tasarım felsefesine sadık. Elbette karakteristik Opel Vizör ön cepheyi süslüyor. Hem de yeni 3-Boyutlu uygulama ile. Ayrıca aydınlatmalı Şimşek logosu da görünümü destekliyor. Toplamda 50.000 hücreye sahip Intelli-Lux Pixel HD aydınlatmalar teknolojik görünüm üretiyor. Arkada aydınlatmalı “OPEL” pusula imzası, bir seri üretim modelinde ilk kez yerini alıyor. Dinamik ve çekici hatları 20 inçe kadar jantlar tamamlıyor.

Opel GrandlandDAHA GENİŞ İÇ MEKAN

Artan boyutlar iç mekana yansıyor. Örneğin arka koltuklarda 20 milimetre daha fazla diz mesafesi sağlıyor. Arka koltuklar dik konumda 550 litre hacim sağlıyor. Elbette sırtlıklar 40:20:40 oranında katlanıyor. Böylece bagaj hacmi 1.645 litreye kadar çıkıyor.

Kokpit bir teknoloji evreni tadında. Sürücüye dönük 16 inç merkezi dokunmatik ekran bunun parçası. Elbette dijital gösterge ekranı söz konusu. Ayrıca sanal göz hizası ekranı da var.

Opel konfora önem vermeye devam ediyor. AGR sertifikalı koltuklar bu konforun bir parçası. 35 litreye varan saklama alanları ise işlevselliği destekliyor.

ELEKTRİKLİ VE ELEKTRİK DESTEKLİ MOTORLAR

Opel’in enerji geçişi devam ediyor. Böylece yeni Grandland kullanıcıya seçim özgürlüğü sağlıyor. Hem elektrikli, hem de yarı-hibrit motor seçenekleri bunun yansıması.

Elektrikli versiyon 213 HP (157 kW) güç ve 345 Nm tork sağlıyor. Elektromotoru 400 V 82 kWsa batarya besliyor. WLTP verilerine göre 582 kilometre menzil sağlıyor. Böylece Grandland Elektrik 0-100 km/s hıza 9 saniyede ulaşıyor. Maksimum hızı ise 170 km/s. Isı pompası ve rejeneratif fren gibi çözümler verimliliği destekliyor. Ayrıca hızlı şarj ile %80 şarj için 30 dakika yetiyor.

Bir diğer çözüm ise elektrik destekli. Bir yarı-hibrit. 48 V yarı-hibrit sistemin kalbi 3 silindirli 1,2 litre turbo benzinli motor. Benzinli motor 136 PS güç üretiyor. Elektromotor ek 28 HP (21 kW) güç sağlıyor. Sistemi 6 ileri çift kavramalı elektrikli şanzıman tamamlıyor.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0