AUDI ACTIVESPHERE

AUDI ACTIVESPHERE

SÜRÜŞ – RENAULT CAPTUR

Audi activesphere, küre konsept serisinin dördüncüsü olarak seriye devam ediyor.

Alman marka, küre konspet serisini devam ettiriyor. Aslında ilk olarak 2021’de skysphere roadster ile başlamıştı. Ardından Nisan 2022’de grandsphere sedan geldi. Sonrasında urbansphere. Şimdi de dört kapılı crossover coupe activesphere.

Audi activesphere

OLDUKÇA ZARİF

Audi activesphere, 4,98 metre uzunluğa sahip. Genişliği 2,07 metre ve yüksekliği ise 1,60 metre. Ayrıca 2,97 metre aks mesafesi batarya ve yolcular için bolca alan sağlıyor.

Audi modellerine özgü düz kabin ve dinamik tavan kemeri dinamik bir görünüm sağlıyor. Elbette büyük 22 inç jantlar bu görünümü destekliyor. 285/55 lastikler özel tasarımıyla zorlu arazilere meydan okuyor. Hareketli segmentlere sahip tekerlekler arazi kullanımı için açılıyor. Ayrıca yol sürüşlerinde optimum aerodinamik için kapanıyor.

Audi activesphere

GELİŞMİŞ AERODİNAMİ

Ön kapılardaki kameralı aynalar da sürtünmeyi en aza indirecek şekilde özel olarak tasarlandı. Cam yüzeyler aracın gövdesinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Elbette ön cephe marka yüzü Singleframe’e sahip.

Kapıların alt kısmındaki cam yüzeyler doğa ile iç mekan arasındaki sınırı ortadan kaldırıyor. Bunun dışında geniş, kavisli bagaj kapağındaki camlar optimum aydınlatma sağlıyor. Ayrıca şeffaf tavanında etkisiyle iç mekan son derece aydınlık oluyor.

Audi activesphere

YERDEN YÜKSEK

Dış görünüm özellikle aracın arazi kabiliyetine işaret ediyor. Ayrıca hacimli çamurluk çıkıntıları değişken, elektronik kontrollü quattro dört tekerlekten çekişi canlandırıyor. Audi activesphere yükseklik ayarlı süspansiyona sahip. Arazide 208 milimetre temel yükseklik 40 milimetre artırılabiliyor veya yol sürüşünde aynı miktarda alçaltılabiliyor.

Audi activesphere

ALLROAD YERİNE ACTİVE SPORTBACK

Elbette Allroad bir Audi karakteristiği olarak sadık bir hayran kitlesine sahip. Activesphere, sportback ile allroad tasarım öğelerini ve teknik ekipmanını bünyesinde barındıran ilk model. Bu nedenle Audi, allroad yerine Active Sportback ismini kullanıyor.

Audi activesphere

SPORTBACK VE ACTİVE BACK

Konseptin özellikle arka bölümü müşterilerinin aktif yaşam tarzını yansıtıyor. Kesinlikle Sportback siluetin çekiciliğinden ve sportifliğinden ödün vermiyor. Ama aynı zamanda spor ekipman ve malzemeleri taşınma pratikliğine de sahip.

Gerektiğinde arka kısmın alt, dikey bölümü yatay olarak katlanıyor. Böylece Aktive Back adı verilen geniş bir kargo alanı açılıyor. Arka tarafın yanal yüzeyleri ve C sütunları, dinamik silueti korumak için sabit kalıyor. Ancak kabini izole etmek için arka koltukların arkasından motorlu bir bölme açılıyor.

Audi activesphere

PREMIUM PLATFORM ELECTRIC

Audi activesphere, Premium Platform Electric veya kısaca PPE üzerine inşa ediliyor. Gelişmiş platform elektrikli sistemleri ve iç hacimleri verimli kullanma olanağı sağlıyor.

Platformun unsuru, akslar arasındaki batarya modülü. Batarya konsept otomobilde yaklaşık 100 kWsa enerji depoluyor.

Konseptin ön ve arka akslarında birer elektromotor görev yapıyor. Dört tekerlekten çekişli yapı 325 kW güç ve 720 Nm tork sağlıyor.

Audi activesphere

800 VOLT İLE HIZLI ŞARJ

Tüm PPE platformu araçlarında 800 volt şarj teknolojisi olacak. Bu, bataryanın hızlı şarj istasyonlarında kısa sürede 270 kW’a kadar şarj olmasını sağlıyor.  Böylece teknoloji geleneksel bir yakıt ikmali süresine yaklaşan şarj sürelerine olanak tanıyor. Sadece 10 dakikada 300 km menzil için gereken enerjiyi sağlıyor. Ayrıca 25 dakikadan kısa bir sürede, 100 kWsa batarya yüzde 5’ten yüzde 80’e şarj oluyor. Audi activesphere, 600 kilometreyi aşan menziliyle, uzun mesafeler için son derece uygun.

COMMENTS

WORDPRESS: 0