DS N°8, markanın amiral gemisi rolünü üstlenmek üzere geliyor. 350 HP’ye kadar güç seçeneklerine sahip. WLTP’ye göre 750 km menzil vaat ediyor.
DS, özgün modelleriyle pazardaki diğer marka ve modellerden ayrışıyor. Bu yönüyle dikkat çekiyor. Özgün olmak isteyen kulalnıcıların dikkatini çekiyor. Güncel haliyle DS 3, DS 4, DS 7 ve DS 9 modelleri bu feslefeyle yollara çıkıyor. Bu modellere DS N°8 de katılıyor. Üstelik tamamen elektrikli bir model olarak önemli bir mesajda veriyor. Markanın elektrikli geçişe olan inancını gözler önüne seriyor.
DS N°8 AMİRAL GEMİSİ OLACAK
Marka için 8 yeni bir sayıyı ifade edityor. Sonsuzluk işaretini andırıyor. Aynı zamanda uyumlu bir bütün oluşturmak için bir araya gelen denge ve huzuru simgeliyor. Diğer Ds modelleri gibi DS N°8 de karizmik bir tasarıma sahip. Ayrıca oldukça aerodinamik hatlarla dikkat çekiyor. Elbette gelişmiş teknolojiler de öne çıkıyor.
Bu detaylar, yeni DS N°8’in temel yapı taşlarını oluşturuyor. DS N°8 SUV tasarımında devrim yapıyor. Ayrıca başarılı SUV Coupe konseptine yeni bir yaklaşım da getiriyor.
ZARİF VE AERODİNAMİK TASARIM
DS N°8’in dış tasarımı zarif SUV dinamizmini yeniden yorumluyor. Aslında DS AERO SPORT LOUNGE konseptini ilham alıyor. Bununla birlikte yeni elektrikli DS modeli, aero-verimlilik arayışına odaklanıyor.
Bu verimlilik arayışı, gergin ve incelen çizgileriyle DS N°8’in tasarımına ilham veriyor. Bir anlamda 1955’te tanıtılan DS ve 1970’te piyasaya sürülen SM modellerinin izinden gidiyor.
Ayrıca DS N°8boyut itibariyle de heybetli bir duruş sergiliyor. 4.82 m uzunluğa, 1.90 m genişliğe ve 1.58 m yüksekliğe sahip. Aks mesafesi ise 2,90 m.
Geride konumladırılan ön cam ve alçak kaput tasarımı aerodinamiğe katkı sağlıyor. 0.24 Cx sürüklenme katsayısı aerodinamik verimliliği ortaya koyuyor. Elbette bu da tüketim ve menzile katkı sağlıyor.
Akıcı çizgiler kadar optimize çözümler de verimliliği destekliyor. Arka spoyler bunlardan biri. Bu spoyler arkadaki hava akışını optimize ediyor. Böylece WLTP’ye göre 12 km veya otoyolda 15 km menzil artışı sağlıyor. 15,5 cm yerden yükseklik de elbette hava akışını optimize ediyor.
Aerodinamik çözümler ön tampona entegre hareketli kanatçıklarla devam ediyor. Kontrollü hava girişleri soğutma amacıyla açılıyor veya kapanıyor. Geleneksel hava girişine göre %95, rakip sistemlere kıyasla %40 aerodinamik kazanç sağlıyor. Bu da WLTP’ye göre 18 km veya otoyolda 22,5 km menzil artışına denk geliyor.
375 HP’YE KADAR GÜÇ VE 750 KM MENZİL
DS N°8 tamamen elektrikli bir otomobil. 210 HP ve 350 HP güç seçeneklerine sahip. 350 HP versiyon önde ve arkada birer motora sahip. Böylece dört tekerlekten çekişle yollara çıkıyor. sistemi için iki elektrik motoruyla donatıldı. Zuzun aks mesafesi sayesinde elektrikli sistemi 97,2 kWsa batarya tamamlıyor. Enerji tüektimi ise 12,9 kWsa/100 km. Böylece WLTP’ye göre 750 km menzile ulaşıyor. Ayrıca otoyol menzili 120 km/s sabit hızda 500 km’nin üzerine çıkıyor.
Dört tekerlekten çekişli versiyon 5,4 saniyede 0-100 km/s hıza ulaşıyor. Maksimum hızı ise 190 km/s ile sınırlı. Ayrıca %20-80 hızlı şarj için 27 dakikada yetiyor.
COMMENTS