HYUNDAI TUCSON (İlk Sürüş)

HYUNDAI TUCSON (İlk Sürüş)

TOYOTA BZ4X 

Hyundai Tucson, 665 bin liradan başlayan fiyatlarla tasarım ve donanım olarak bolca SUV vaat ediyor. 180 HP gücündeki N-Line paket ise ciddi bir albeni yaratıyor.

Hyundai TucsonKÖKLÜ BİR GEÇMİŞ

Hyundai Tucson, yollara 2004 yılında çıkmaya başladı. 2009 yılında ikinci nesil ve 2015 yılında ise üçüncü nesil olarak yoluna devam etti. 2020 yılında ise dördüncü ve güncel nesil #HyundaiTucson yollara çıktı.

Dördüncü nesil #Hyundai Tucson için sadece “yeni” demek haksızlık olacaktır. Sergilemiş olduğu görsel şölen sadece modern ve dinamik durmakla kalmıyor, aynı zamanda bir üst sınıf algısı da yaratıyor. Ardında bıraktığı dört nesilde yaklaşık 20 cm kadar büyüyen Hyundai Tucson güncel haliyle 4,50 metre uzunluğu ve 2,68 metre dingil mesafesiyle kompakt SUV segmentinin gereğini yerine getiriyor.

MODERN TASARIM

Hyundai Tucson, gerçekten de modern kelimesinden çok daha fazlasını ifade eden ilerici bir tasarımla bakışları üzerine topluyor. Ön cephe komple ızgarayla kaplanmış gibi görünüyor. Farlar ızgaranın deseniyle aynı formda küçük parçalar halinde entegre edilerek bir bütünlük sağlanıyor. Yandan bakıldığında bolca girinti ve çıkıntıların hakim olduğu oldukça hareketli ve dinamik bir siluet göze çarpıyor. Gövdenin dışına taşan kabarık çamurluklar bir yandan daha dinamik ve güçlü bir görünüm oluştururken, aynı zamanda SUV genlerini gözler önüne seriyor. A sütunundan başlayarak arkaya devam eden ve D sütununda iyice kalınlaşarak belirginleşen krom çıta silueti vurgularken kalite algısını da arttırıyor.

Hyundai TucsonGELİŞMİŞ KOKPİT TASARIMI

Öndeki karakteristik, aynı yoğunlukla olmasa bile arkada da devam ediyor. Ön cephe ile kıyaslandığında arka cephe biraz daha yalın ama yine olduğu dinamik ve modern görünüyor. Üçgen formlu iki parça stop lambasının bir parçası çamurlukta ve diğer parçası bagaj kapağında bulunuyor. Uzaktan bakıldığın dört adet diş gibi görünen stop lambaları ince bir stop şeridi ile birbirine bağlanıyor.

BOLCA DOKUNMATİK YÜZEY

İç mekan günümüz modern otomobil anlayışının gereklerini karşılamakla kalmıyor, daha da ileriye taşıyor. Hatta ilk göz temasında fazla yenilikçi gibi geliyor insana, ancak göz hemen alışıyor. Çok işlevli direksiyon özgün bir tasarıma sahip. Dijital gösterge paneli gayet okunaklı. Orta konsol ise tamamen dijital iki adet panelden oluşuyor. Üstte bilgi-eğlence ve altta iklimlendirme sistemi. Bu alanda fiziki düğmeye yer yok. Vites konsolunda hala fiziki düğmeler kullanılıyor. Alışagelmiş vites kolu yerini vites seçim paneline bırakmış durumda. Elektrikli el freni ve iki adet bardaklık ile bu alanın sunumu da gayet güzel. Genel izlenim üst sınıf hissi yaratıyor.

600 LİTREYİ AŞAN BAGAJ

Sahip olduğu boyutlarla Hyundai Tucson kompakt sınıfa özgü bir yaşama alanı kullanıma sunuyor. Ön tarafta sunulan bacak, baş ve omuz mesafesi gayet yeterli. Arka koltuklarda da hayat yine sınıf ortalamalarında yaşama alanıyla beklentileri en iyi şeklide karşılıyor. Koltuklar rahat dolgu malzemesi konfora katkı sağlıyor. Bagaj hacmi motor seçeneğine göre değişiyor. Benzinli motorda 620 litre olan bagaj, dizel versiyonda 598 litreye geriliyor. Bu alan bir ailenin ihtiyacını fazlasıyla karşılayacaktır. Arka koltuklar yatırılarak bu alan benzinlide 1799 litre ve dizelde 1777 litreye kadar arttırılabiliyor.

Hyundai Tucson, her biri iki çeker veya dört çeker olmak üzere bir benzinli ve bir dizel motor seçenekleriyle satılıyor. 1,6 litre turbo benzinli versiyon 180 HP güç ve 265 Nm tork üretiyor. 1,6 litre hacimli dizel versiyon ise 136 HP güç ve 320 Nm tork üretiyor. Her iki seçenekte de güç yedi vitesli çift kavramalı şanzımanla tekerleklere iletiliyor.

Hyundai Tucson 1,5 tonun biraz üzerinde ağırlığına karşın, ki dört çekerde buna 70 kg kadar daha ekliyor, 180 HP’lik benzinli versiyonda oldukça canlı ve istekli bir hızlanma performansı deneyimledim. Konfordan taviz vermeyen tatlı-sert olarak nitelendirebileceğim süspansiyon yol yüzeyindeki bozuklukları olgunlukla filtreliyor.

665 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Gelelim seçenek ve fiyatlara. Hyundai Tucson dünyasına giriş önden çekişli 180 HP turbo benzinli Comfort donanım seviyesinde 665 bin liradan başlıyor. Yine aynı motorun dört tekerlekten çekişli N-Line donanım seviyesine 905 bin liradan ulaşmak mümkün. Önden çekişli 136 HP gücündeki 1,6 litre dizel ve Prime donanım seviyesi 761 bin liraya alıcı beklerken aynı motorun dört tekerlekten çekişli Elite Plus versiyonunda fiyat 938 bin liraya ulaşıyor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0