PEUGEOT sanal gerçeklik ile geçen 20. Yılı kutluyor. Marka, PEUGEOT Inception konsept otomobili ve Hypersquare direksiyon kontrolünü VivaTech Fuar’ında sergileyecek.
www.suvcrossover.net
#SUVcrossover, #cars, #carinstagram, #instacar, #osmanyavuz, #osmandannameler, #carpics, #carpictures, #electricvehicle, #electriccars, #hybridcars, #keşfetteyiz, #keşfet, #kesfet, #beniöneçıkar, #viral, #fy, #fyp, #artistsoninstagram, #mobility, #Peugeot, #PeugeotInceptionConcept, #PeugeotTürkiye,
PEUGEOT, 2004 yılından bu yana yeni modellerin geliştirilme sürecinde sanal gerçeklik araçları kullanıyor. Bunun için Paris yakınlarında 500 m2’lik ileri teknolojili tesisten yararlanıyor. Tasarım merkezinin 2004 yılında açıldı. Aynı yıl PEUGEOT’nun kullandığı temel sanal gerçeklik aracı CAVE 1 sahneye çıktı. CAVE 1 son derece gelişmiş bir teknoloji. 1280 x 1024 çözünürlüğe sahip 5 projektör içeriyor. Ayrıca 2,90 x 2,32 m ölçülerinde beş sabit ekrandan oluşuyor. Böylece sürükleyici ve en ileri teknolojileri kullanan bir sanal gerçeklik odası oluşuyor.
CAVE 1, fiziksel model öncesinde tamamlayıcı bir tasarım aracı olarak hizmet etti. Böylece PEUGEOT’nın yenilikçi ve teknolojik yönünü yansıttı. Ayrıca üretim ve tasarımda ürünlerin ekipler arasında paylaşımını kolaylaştırdı. Böylece fikirlerin daha kolay uygulanmasına olanak sağladı.
CAVE 1 VE CAVE 2
CAVE 1 dışında, iki ekrandan oluşan bir sanal gerçeklik masası da var. Holobench adındanki bu teknoloji dokunsal geri bildirimlerle sanal gerçekliğe gerçek dünya unsurunu ekliyor. Böylece dijital modelden çıkarılan parçalar görselleştirildi. Bu da montaj ve sökme işlemlerinin simülasyonuyla kolaylık sağladı.
PEUGEOT 2015 yılında bir sonraki aşamaya geçti. CAVE 2 sahneye çıktı. Yeni sürükleyici sanal gerçeklik odası, bugün hala ADN’nin merkezinde yer alıyor. Ayrıca birden fazla Stellantis markasına hizmet ediyor. Altı adet 4096 x 2160 piksel çözünürlüklü 4K projektör görüntüleri devasa bir ekrana ekrana yansıtıyor. Bu ekran , 4,50 m genişliğinde, 2,37 m yüksekliğinde ve 3.50 m derinliğinde 5 farklı duvarda yer alıyor. CAVE 2, 70 grafik kartını barındıran üst düzey teknolojiye sahip 30 bilgisayar kullanıyor. Bu da benzeri görülmemiş bir işlem gücü sağlıyor.
20 YILDIR KULLANIYOR
PEUGEOT, 2004 yılından bu tana tüm yeni modellerinin tasarımında sanal gerçeklik teknolojisini kullanıyor. Sanal gerçeklik teknolojisi, farklı öğelerinin hızlı bir şekilde değerlendirilmesine, değiştirilmesine ve doğrulanmasına olanak tanıyor. Böylece daha küçük adetlerde üretilen fiziksel prototiplere geçmeden bir değerlendirme mümkün oluyor. Daha az fiziksel prototip, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlıyor. Bu sayede Stellantis markaları, sanal gerçekliğin başlangıcından bu yana 3 milyon Euro’nun üzerinde tasarruf sağladı. Üstelik CAVE 2 sadece otomobillerde kullanılmıyor. Ayrıca fuarı stantları ve PEUGEOT’nun Aslan heykeli de bu teknolojiyle gelişti.
PEUGEOT, CAVE 2 sayesinde son 10 yılda 3.000 adedin üzerinde proje hayata geçirdi. Buna Hypersquare direksiyon kontrolü de dahil.
PEUGEOT INCEPTİON KONSEPT
PEUGEOT Inception konsepti, PEUGEOT’nun gelecekteki elektrikli araçlarına yönelik vizyonunu gözler önüne seriyor. Elbette kedi duruşu büyülüyor. Ayrıca yeni nesil i-Cockpit teknolojisini içeriyor. Bu kabin, geleneksel direksiyon simidini dijital ve elektrikli kontrol ile değiştiriyor. Böylece sürüş deneyimini ve keyfini başka bir seviyeye geçiyor. Marka bu yenilikçi çözüme Hypersquare direksiyon diyor.
PEUGEOT Inception konsepti ve Hypersquare direksiyon kontrolü VivaTech Fuar’ında görücüye çıkacak. VivaTech Fuar’ında 22-25 Mayıs tarihleri arasında Paris’te gerçekleşecek.
COMMENTS